Tips en wetenswaardigheden m.b.t. het huren van een auto in Canada

In Canada en Noord Amerika is het huren van een auto een ′common good′. Vanwege de grote afstanden legt men vaak bezoeken af per vliegtuig en huurt men een auto bij de airport.

Indien u de auto in een andere plaats ophaalt dan dat u hem wilt inleveren kunt u te maken hebben met een zogenaamde One-Way fee of wel achterlatingskosten. Ons boekingssysteem laat dan slechts de auto's zien van verhuurders die zowel in de ophaal- als in de terugbrengplaats een vestiging hebben. De One-Way fee kan helaas niet automatisch worden berekend. Neemt u hierover alstublieft even contact met ons op. De kosten verschillen per verhuurmaatschappij.

Verzekeringen

All-Risk Verzekering (CDW) en Diefstalverzekering (TP)

Alle tarieven zijn inclusief WA- verzekering en Brandverzekering. Ook de All-Risk- verzekering (CDW) en de Diefstalverzekering (TP) zijn inbegrepen in de tarieven.

De All-Risk verzekering (CDW) en Diefstalverzekering (TP) vrijwaren de klant van de financiƫle verantwoordelijkheid betreffende het voertuig, in geval van schade of diefstal. In de meeste gevallen blijft de klant verantwoordelijk voor een Blijvend Eigen Risico. De meeste autoverhuurmaatschappijen bieden ter plaatse een verzekering aan teneinde dit Blijvend Eigen Risico, facultatief en voor eigen rekening, te reduceren.

Er worden specifieke produkten aangeboden waarbij, in geval van schade of diefstal, het door de lokale verhuurder ingehouden Blijvend Eigen Risico achteraf gerestitueerd wordt. Voorwaarde hiervoor is dat het politierapport EN het schaderapport achteraf worden overlegd.

CDW dekt nooit de schade aan banden, ruiten, spiegels, onderzijde en dak, interieur en sleutel van de huurauto.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Deze verzekering dekt materiële of lichamelijke schade, die aan derden wordt toegebracht (alle personen, met uitzondering van diegenen die zich in de huurauto bevinden c.q. geen bestuurder of passagiers).

De dekking varieert per land c.q. per staat (USA). Binnen de EU en vele andere landen is deze dekking ruim toereikend. In landen waar de dekking ontoereikend kan zijn, biedt de verhuurder ter plaatse vaak een additionele verzekering hiervoor aan, met een verhoogde dekking (bv. EP=Extended Protection, ALI=Additional Liability Insurance, LIS=Liability Insurance Supplement)

LIS (Liabillity Insurance Supplement)

De LIS is een optionele extra WA verzekering. LIS dekt de schade en het letsel die derden oplopen door uw toedoen. Bij de standaard verzekering van de auto is al een WA verzekering inbegrepen. Deze is vaak gelijk aan het in de betreffende staat minimaal wettelijk bepaalde bedrag. De standaard verzekering kan onvoldoende zijn. Met een LIS verzekering wordt de dekking verhoogd tot bijvoorbeeld CAD 1.000.000.

Andere Verzekeringen

PAI (Personal Accident Insurance) en PEC (Personal Effects Coverage)

De inzittendenverzekering en bagageverzekering kunnen ter plaatse worden afgesloten. Indien u Nederlands ingezetene bent en reist met Nederlands ingezetenen, een reisverzekering heeft afgesloten, of misschien wel in bezit bent van een doorlopende reisverzekering, dan is een inzittendenverzekering zeer waarschijnlijk overbodig. Lees de voorwaarden van uw ziektekosten- en reisverzekering voor u op reis gaat!

Denk goed na wat u wilt verzekeren!

Op het moment dat u in Canada landt na een lange vlucht wilt u vaak maar één ding, snel naar het hotel. Laat u niet verleiden om allerhande verzekeringen af te nemen, en laat u niet afschepen met een kleinere auto dan welke u geboekt had omdat u snel naar uw hotel wilt gaan!

Let op wat u ondertekent! Soms wordt je een upgrade 'aangeboden' of vraagt het personeel achter de balie of u een extra Road assistance of PAI/PEI. Let op, voor alles wat u hier kiest moet betaald worden. Neem de tijd, lees het contract voor u tekent!

AutohuurWereldwijd AutohuurCanada.nl is onderdeel van AutohuurWereldwijd. © American Express Master visa
klik hier voor ons cookiebeleid