Menu
AutohuurCanada
autohuurcanada.nl scenic

Reis met een huurauto door Canada

autohuurcanada.nl scenic

Canada, wissel vlakten af met bergen

autohuurcanada.nl scenic

Bekijk ook een beer vanuit uw huurauto

autohuurcanada.nl scenic

Zo'n SUV is toch wel fijn in Canada

autohuurcanada.nl scenic

Via de Dempster Highway naar de Arctic circle

autohuurcanada.nl scenic

De Dempster Highway is een gravelroad

autohuurcanada.nl scenic

Canada, rust en ruimte

Tips voor het huren van een auto in Canada

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen


Wat kunt u thuis doen?

Voor het boeken:

Lees onze PDF, vergelijk de verschillende aanbieders. Let hierbij vooral op het totaalplaatje en laat u niet verleiden door de (te) goedkope vanaf prijs. Kijk ook naar het cijfer wat de verhuurder voor de gebruikerservaringen heeft gekregen. Omdat u Tot 48 uur voor ophalen gratis kan anuleren kunt u enige tijd na het boeken nog eens opnieuw kijken of de tarieven wellicht goedkoper zijn geworden

Zorg dat u weet wat u heeft gehuurd

Print de voucher uit, de voucher is gewoon in het Nederlands. Lees deze goed door en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van het "eigen risico beleid", welke extra verzekeringen er zijn afgesloten, wat de tank policy is en of er extra bestuurders zijn meeverzekerd.

Onze boekingsengine sorteert de huurauto's op prijs in een handig overzicht. Let op, de ogenschijnlijk goedkope auto's zijn in praktijk niet altijd de goedkoopste.

Benzine policy

De goedkoopste verhuurders hebben vaak een "vol halen - leeg terugbrengen" tankpolicy. Dit staat op onze website vermeld. Dit betekend dat u bij het ophalen van de auto een tank benzine dient af te rekenen die over het algemeen veel duurder is dan de lokale benzineprijs. Tevens worden hierbij administratiekosten berekend. Daarnaast is het erg moeilijk een auto helemaal leeg in te leveren.

Eigen risico

De auto's worden verhuurd met een all risk verzekering (CDW), standaard met een blijvend eigen risico. Vaak kunt u ervoor kiezen het eigen risico af te kopen. Dit kan op twee manieren:

SIPP codes

In Canada worden de huurauto's ingedeeld in SIP codes, kijk hier voor meer informatie over SIPP codes

Bij het ophalen in Canada:

Tijdens de huur:

Indien er een lampje op het dashboard gaat branden, bel met de verhuurder en vraag wat u kan doen.

Mocht u schade oplopen, probeer altijd een politie rapport te laten maken, dit scheelt een hoop onduidelijkheid en maakt het verhalen van de schade een stuk gemakkelijker

Bij het inleveren van de auto:

Verhuurders

In verband met de grote vraag zijn bijna alle grote autoverhuurders vertegenwoordigd. Bedrijven als Avis, Budget, Europcar en Hertz hebben op bijna alle luchthavens wel een balie. Maar ook lokale verhuurders zijn goed vertegenwoordigd en van een kwalitatief goed niveau. Denk aan bedrijven als Record, Cigar en Niza Cars.

Veel rijplezier in zonnig Canada!

Auto huren in Canada zonder credit card

De bij ons aangesloten verhuurmaatschappijen vereisen een credit card op naam van de bestuurder, zonder een geldige credit card op naam van de bestuurder krijgt u de auto dus niet mee.
Het kan voorkomen dat een bestuurder niet in het bezit is van een credit card en een bijrijder wel; de credit card van de bijrijder kan dan alleen gebruikt worden als de bijrijder de hoofdbestuurder wordt en de bestuurder dan als "extra driver" wordt aangemerkt, vaak zijn hiermee extra kosten gemoeid, de bijrijder moet vanzelfsprekend dan ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

AutohuurWereldwijd AutohuurCanada.nl is partner van AutoEurope ©